maandag 29 juni 2009

Nog niet veel veranderd...

Het is weer een hele tijd geleden dat we hier nog iets gepost hebben. We hadden het nogal druk met trouwen en vakantie enzo ;)
Jammer genoeg is er intussentijd nog niet veel vooruitgang geboekt op vlak van ons huis.
Onze compromis konden we een aantal weken geleden eerstdaags gaan ondertekenen bij Abric.
Na vele weken geduldig wachten ontdekten we vorige week dat er in de oorspronkelijke compromis een aantal opschortende voorwaarden stonden zoals de noodzakelijke afbraak van de loods achteraan. Als koper is het blijkbaar beter dat er geen opschortende voorwaarden in de compromis worden opgenomen.
OK, klinkt aannemelijk, maar het had fijn geweest dat we hier zelf eventjes van op de hoogte werden gebracht ipv zelf meermaals tevergeefs te moeten bellen en te informeren en steeds in het ongewisse te moeten blijven wachten.
De loods is sinds gisteren volledig afgebroken en we gingen vrijdag of ten laatste vandaag door Abric gecontacteerd worden voor een afspraak te maken om onze compromis te tekenen. Maar ook nu weer niets gehoord. Belofte maakt schuld?
Morgen hebben we alvast wel terug een afspraak met de architect. Hopelijk geraken we via hem aan wat meer informatie.
Kort eventjes de stand van zaken:
  • de parking is ondertussen volledig aangelegd
  • waar de weg moet komen is betongruis gestort (waarschijnlijk voor een stevige ondergrond te krijgen waar alle camions op moeten rijden)
  • de loods is volledig afgebroken en met de camion naar een nieuwe thuis gebracht, enkel de betonnen ondergrond is nog te zien
  • de voorgevel van het Peremansgebouw zelf is afgesloten met hekken (afbraak binnenkort?)
  • we wachten op het knn ondertekenen van onze compromis zodat we eindelijk eens kunnen gaan horen voor onze lening (die trouwens weer netjes omhoog aan het gaan zijn :s)
  • onze plannen moeten nog op punt gezet worden rekening houdend met de laatste verwikkelingen en beslissingen van de stad Mechelen
En dit allemaal nog voor de eerste schep zand wordt uitgegraven of de eerste baksteen wordt gelegd.

Hieronder nog wat foto-tjes van de voorbije weken en werken.


Links op de foto zie je de reeds aangelegde parking in grasdallen met daarnaast al een stukje betongruis als tussentijdse oplossing als weg. Deze 'weg' is ondertussen doorgetrokken tot helemaal vooraan.


Op de foto's hierboven zie je de ontmanteling van de loods doorheen de voorbije dagen.

Op ons appartementje mogen we geen huisdieren houden, maar in ons huisje gaan we schapen hoeden. Ze hebben alvast een leuk plekje bij de buren gezocht en 's avonds spelen ze met de konijntjes. :-)