dinsdag 28 april 2009

De start der werken is begonnen!

Vorige week woensdag werden we opnieuw bij onze architect verwacht. Op een paar details na, staan onze plannen nu volledig op punt. Het blijft echter afwachten op de stad Mechelen om een definitief antwoord te krijgen of we onze woning mogen verbreden naar 6m30, we via een gewone achterdeur onze woning kunnen verlaten én of onze twee auto's een plekje in de garage krijgen. Onze architect tracht hier snel antwoord op te krijgen, maar we zijn ondertussen een week verder en nog geen nieuws.


Onze architect wist ons eveneens te vertellen dat donderdag (den 23e) de termijn verliep waarin de gemeente bezwaar kon aantekenen tegen de verkaveling van de grond. Na een week gewacht te hebben, hebben we gisteren naar Abric gemaild want we beginnen nu toch wel erg ongeduldig te worden. Vandaag nog geen reactie :).


Uit nieuwsgierigheid vroegen we aan onze architect tot slot wanneer er gestart werd met de afbraak en de wegenwerken. Op ons huis zullen we toch moeten wachten tot na het bouwverlof dus moeten we ons nu wel op iets anders kunnen concentreren. Volgens de architect zou er al beweging zijn op de werf. We zijn dan ook rechtstreeks naar de Peremanssite gereden en inderdaad er stond een grote graafmachine en blokken stenen én een auto met daarin een koppeltje. De achterkant van huize Peremans is blijkbaar een ideaal plekje voor verliefde, ondeugende koppeltjes ;-).


Donderdag zijn we nog even terug gegaan en hebben we wat foto's getrokken. Het resultaat zie je hieronder.We zijn daarnet ook nog eens gaan kijken en dat stuk van de bestrating helemaal klaar. We hebben alles eens nagemeten en volgen is, is dat stuk grasdallen alvast de parking aan de woningen.De grond werd ook afgebakend en daaruit blijkt dat de buren onterecht een stukje grond te veel hebben ingepalmd. Deze paal duid aan (volgens ons :)) dat hier onze voortuin begint.


Wij zijn blij dat er eindelijk iets te beleven valt!