dinsdag 30 juni 2009

De plannen staan op punt!

Deze avond hadden we bij onze architect opnieuw een afspraak waar we meer duidelijkheid kregen over onze vragen.

Een dubbele garage is geen optie, evenals het huis verbreden naar 6m30. Het blijft 6m.
Waar er wel een goedkeuring voor gegeven is, is de aanpassing van de schrijnwerkerij. Met andere woorden de ramen vooraan worden over de hele rij huizen naar een hoogte van 75 cm gebracht ipv de oorspronkelijke 55 cm. Hoewel we dit geen echte vereiste meer vonden is het al bij al nog wel goed nieuws voor mij want nu zal ook ik uit de raam kunnen zien aangezien ze dan zal beginnen op een hoogte van ongeveer 1m40 (ipv 1m60).
Ook achteraan zal de immens grote schuifdeur vervangen door een gewone achterdeur (met katten- en of hondenluikje) met daarnaast een gewone schuifdeur.

De startdatum van onze bouw zou volgens de architect voorzien zijn rond september - begin oktober. Toch nog wel erg lang wachten hè!
Nu is het zo snel mogelijk onze compromis kunnen tekenen, alles regelen met de notaris, een lening vastkrijgen en de materialenkeuze maken. Dan hebben wij alles gedaan wat we momenteel kunnen doen.


Omdat we toch in de buurt waren hebben we nog eens gaan zien naar de bouwwerf aan het Sint-Jansplein waar ze ook de Parma baksteen gebruiken. Het voorste gebouw is met een donkere voeg gevoegd (eerste foto) en de achterbouw met een lichte voeg (tweede foto). Toch wel een groot verschil, hoewel de steen dezelfde is.


Volgens de architect hebben we zelf de keuze van voeg, maar het mooiste is natuurlijk dat de hele rij huizen dezelfde voeg kiest. Onze voorkeur gaat uit naar een lichte voeg omdat het anders allemaal zo donker wordt. Hopelijk delen onze toekomstige buren onze mening!

Vandaag ook nog gebeld met Abric en daar hebben ze vandaag opnieuw een afspraak met de grondeigenaars en morgen zouden we dus een afspraak kunnen maken voor de compromis. Bart heeft beloofd ons morgen voormiddag een mailtje te sturen om verder af te spreken.

Aan de Brusselsesteenweg heeft nu ook Abric een reclameaffiche gehangen. Zo zien we het hele project ook op foto.
Dit huisje achteraan is het onze -->