vrijdag 3 april 2009

De plannen (wijzigen)

We hebben ondertussen reeds 2 bezoekjes achter de rug bij onze architect.
Alle geruchten over dat ons huis mogelijks toch 6,15 m in plaats van 6 m, bleken alleen maar geruchten te zijn. Het goede nieuws is echter dat onze grond naast het huis 3m30 breed is wat ons wel de mogelijkheid geeft om ons huis uit te breiden naar zelfs 6,30m. Het slechte nieuws is dat de kostprijs natuurlijk ook naar omhoog gaat en er zal toestemming gevraagd moeten worden aan de stad Mechelen. Mechelen blijkt op dat vlak niet zo heel flexibel te zijn, dus het zal afwachten zijn.

Een overzichtje van de grote wijzigingen waarvoor er een nieuwe bouwaanvraag moet worden ingediend:

 • woning verbreden naar 6,30 m
 • hoogte van ramen vooraan op het gelijkvloers --> 75 cm (ipv 55 cm)
 • aan de achtergevel een schuifdeur + achterdeur plaatsen in plaats van 1 grote schuifraam
 • doordat de badkamer niet meer achteraan de woning ligt, maar halverwege de woning, zullen er ook een aantal ramen anders worden voorzien
 • dubbele garage in plaats van enkele garage
Wijzigingen qua indeling zullen geen probleem zijn, al moesten we wel eventjes een gevecht leveren met onze trap. Maar ook daar is er een oplossing voor gevonden en hij kan in de keuken blijven staan. Er zijn voor- en tegenstanders, maar wij zijn toch content met onze indeling.
Den 22e april hebben we opnieuw een afspraak om de laatste doorgegeven wijzigingen opnieuw uitgetekend te zien en zou er meer nieuws zijn van de stad.

We hebben het bij de architect ook nog over de gevelsteen gehad en hij had shockend nieuws voor ons. We hadden de voorbije maanden ons creatief brein laten werken hoe de twee gekozen stenen, zwart mangaan en argentis, met elkaar gecombineerd zouden worden. Verloren moeite dus, want de stad Mechelen heeft beslist dat de steen voor het hele project (appartementen en huizen) in een rood-bruin genuanceerde steen moet worden gebouwd met eventuele accenten in Argentis. De definitieve keuze werd Parma. Gelukkig dat we er bij de architect zelf naar vroegen, want niemand had ons van deze wijziging op de hoogte gebracht.
We moeten in elk geval nog erg wennen dat ons huis niet zwart of bleek zal zijn, maar wel rood-bruin.

Argentis (bleke steen)

***
Zwart Mangaan (donkere steen)

***
Parma (rood-bruin genuanceerd)
Hieronder nog een aantal foto's van huizen in Parma.


Een steen met veel gezichten...

Tot slot nog een update van onze grond. Van Abric vernamen we dat ze van de projecteigenaar de bevestiging hebben gekregen dat de basisakte van het project notarieel getekend is, en dat zij de opdracht hebben gegegen aan de notaris om de compromissen op te maken en de splitsing van de grond van de woningen voor te leggen aan de Stad. De compromissen zouden eerstdaags in orde moeten zijn. Volgens de architect heeft de stad Mechelen de verplichting om hier binnen de 20 dagen een beslissing in te nemen. Na 20 dagen, zonder reactie, is er sowieso een akkoord.
Hopelijk dus goed nieuws (want we wachten al een hele tijd), maar waarschijnlijk toch nog te laat om onze vastgeklikte rente te blijven houden. Op 5 mei verloopt deze, maar dan moet heel het dossier ook in orde zijn en dit neemt toch ook al snel zo'n 2 weken in beslag.
We hopen maar dat we eventueel nog een gunstigere rentevoet zouden kunnen vastleggen... Wordt in elk geval vervolgd!

2 opmerkingen:

 1. Proficiat met jullie bouwplannen.

  Veel succes met de ongetwijfeld nog moeilijke financiele en architectonische keuzes.

  Vele groetjes uit Lier.

  Hans Andreus & friends.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Annelies en Wesley,

  Wij, Kurt en Katia, zijn wij ook toekomstige buren, want wij gaan D3 bewonen.

  Zouden we eens met mekaar in contact kunnen komen om te kijken welke afspraken jullie gemaakt hebben met onze andere buren ivm elektriciteit op de werf? En ook om kennis te maken natuurlijk :-)

  Groetjes,
  Kurt en Katia
  katia_cordemans@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen