donderdag 24 september 2009

Oktober?

We krijgen eindelijk toch het gevoel dat we dichterbij beginnen te komen.

Om te beginnen hebben we de materiaalkeuze afgerond. Dit wil zeggen dat we alle materialen definitief hebben gekozen en het eindsommetje gemaakt kan worden.
Voor de nieuwsgierigen een paar belangrijke wijzigingen op een rij:
  • waterput van 7500 l ipv 3000l (laat het dus maar regenen, nadat ons huisje er staat ;-) )
  • trap uit tweede keus hout: mooier en goedkoper > laat maar komen!
  • de voordeur en de achterdeur zullen voorzien worden van traversen: dwarse profielen die de deur in 3 stukken verdeeld. In de achterdeur zal er in het onderste stuk een vaste plaat voorzien worden ipv glas. Hoe zouden we anders een kattenluikje kunnen plaatsen???
  • de traversen in de zijraam hebben we dan weer weggelaten. Die hinderen toch alleen maar bij het kuisen.
  • onze prachtige vloer op het gelijkvloers zal ook in de berging doorlopen en diagonaal worden gelegd

De plannen worden nu doorgestuurd naar de architect om de meetstaat te bepalen. Er wordt dus exact berekend hoeveel materialen er nodig zullen zijn om ons huis te bouwen. Als die bepaald is, wordt het deze nog eens gecontroleerd door Abric en worden er de contracten opgemaakt met de aannemers. Wij moeten deze dan nog eens allemaal gaan tekenen en dan kan er gestart worden.

Gisteren hebben we van onze bank het licht op groen gekregen voor onze lening. Enkel een handtekening van ons ontbreekt nog en dat wordt volgende week dinsdag in orde gebracht.

Voor de akte van de grond zullen we nog eventjes geduld moeten hebben tot op het einde van de maand, want Peter van de notaris vond het nodig om net nu met vakantie te gaan! grrr :-)

Tot slot hebben we van Abric vandaag ook nog een mailtje gekregen met daarin de mededeling dat we best zo snel mogelijk werk maken van de werfaansluitingen van water en elektriciteit. Eventjes verschieten dat we dat op ons moesten opnemen om te organiseren, maar vooral ook voor het kostenplaatje dat er hoogstwaarschijnlijk bij aan zal hangen. Dit zou al heel wat schappelijker zijn als we dit met onze toekomstige buren samen konden organiseren. We hebben daarom maar meteen teruggemaild met de vraag of hier nog een overleg rond voorzien wordt met de andere bouwheren of dat we op zijn minst hun contactgegevens kunnen krijgen.

Ah ja, het belangrijkste zou ik bijna nog vergeten: het weer is goed waardoor dat de huidige projecten waar de aannemers mee bezig zijn enorm goed opschieten.
Dit heeft natuurlijk ook goede gevolgen voor ons want volgens de glazen bol van Abric zal er in oktober gestart worden! Begin of eind oktober kon men nog niet zeggen, maar er was geen twijfel over het feit dat de ruwbouw dit jaar er nog zal staan!