woensdag 26 augustus 2009

Keuzedag: de materialen zijn gekozen

We hebben er lang naar uitgekeken en gisteren was het dan zover: we mochten onze materialen gaan kiezen. We wisten eigenlijk niet goed wat we van onze dag konden verwachten en waren best wel een beetje zenuwachtig. Alles is echter vlotjes verlopen en we hebben heel wat beslissingen genomen.

In de voormiddag hebben we met Hetty, de binnenhuisarchitecte, het volledige huis overlopen om alle ditjes en datjes te bespreken. We stonden eigenlijk versteld van hoeveel extra kosten er toch nog bij komen waar we absoluut geen flauw vermoeden van hadden.
De grootste aanpassingen zijn dat we de zolder zelf gaan isoleren en ook de plaatsing van de badkamer nemen we volledig op ons. Daarnaast zullen we nog een extra muurisolatie voorzien, laten we ineens ook de zoldertrap voorzien en een véle grotere regenwaterput (7500 l ipv 3000l).

De tegels op het gelijkvloers en de badkamer hebben we ook gekozen. We hadden voor de zekerheid een stuk van ons kast meegenomen en een kussenhoes van onze zetel zodat we zeker met de kleur niets fout deden. We waren er eigenlijk redelijk snel uit.
Voor beide plaatsen zijn we naar een bruin-beige kleur gegaan, maar in de badkamer iets donkerder.

's Middags zijn we met onze bouwcoördinatrice Ilse gaan eten om daarna naar de keukenwinkel te rijden. Qua indeling is er niets meer veranderd aan onze keuken die we in gedachten hadden, maar qua kleur wel. We dachten naar een matte donkerbruine houtimitatie te gaan, maar hebben uiteindelijk een iets lichter bruin met blauwe accenten gegaan. Deze kast zal sowieso minder donker en zwaar zijn, maar is ook beter te combineren met andere kleuren. Met de donkere kast vonden we eigenlijk geen geschikt werkblad, maar met onze nieuwe kast was het snel gekozen. Ook de toestellen werden gekozen en de keuken was beslist!

We wachten nu nog op een paar bijkomende prijzen om het totale kostenplaatje te zien. Hopelijk mogen we deze snel ontvangen zodat we ook van onze lening werk kunnen maken.
Volgende week hebben we alvast verlof genomen om een wara bankenmarathon te maken!